Ett engagemang som gör skillnad!

Ett engagemang som gör skillnad!

”Att nattvandra är gratis, du träffar massor av andra vuxna, skapar nya nätverk men framför allt: du kommer möta massor av underbara fantastiska ungdomar.” Orden är Janne Lundholms, verksamhetsansvarig på stiftelsen nattvandring.nu. Wackes är en av stiftelsens stolta partners tillsammans med bland annat E.ON, Skandia och Carlsberg.

Jackorna från Wackes är av hög kvalitet för lång hållbarhet. Dels på grund av de påfrestningar som kläderna utsätts för, året runt och i alla väderlekar men även utifrån ett hållbarhetstänk då jackorna skickas tillbaka och återanvänds om någon grupp läggs ner eller minskar i antal medlemmar.

Under Wackes kick-off i januari höll initiativtagaren och eldsjälen Janne Lundholm ett föredrag som både berörde och ökade förståelsen för hur viktigt det med vuxennärvaro i samhället under dygnets alla timmar.

– Vi vet idag att allt för många ungdomar saknar vuxna i sin närhet och att en av tre ungdomar mellan 15 och 17 år upplever att vi vuxna är trötta, inte orkar eller inte har tid för det dyrbaraste vi har – våra barn och ungdomar, säger Janne Lundholm som inte sticker under stol med att allt för många föräldrar har ”Alfons Åberg-syndromet” och säger ”Jag ska bara …”.

– Det som händer då är att man sänder man signalen att man har viktigare saker att göra än att kanske bara lyssna eller samtala med sitt barn. Som nattvandrare finns man ute som en vettig vuxen, en vuxen som bryr sig, lyssnar, medlar, ger råd och skapar trygghet. Vi vet att vi är omtyckta av ungdomarna och det beror just på att vi inte ”leker” poliser, väktare – vi utgör inget hot. Man finns ute för våra barn och ungdomar.

Janne har gjort tusentals nattvandringar sedan 1998 då han började och han har aldrig känt sig hotad.

– Dels för att man möter ungdomarna på deras villkor, utan hot, men också för att man bryr sig, frågar hur de mår, hjälper när det behövs och kanske ibland även kan vara en länk till föräldrar, myndigheter med flera. Att nattvandra kan också innebära att man får många härliga kramar, många gånger från ungdomar som man kanske inte känner. Men det vill visa sin uppskattning för nattvandrarna och det engagemang som alla eldsjälar har.

Jannes budskap och fråga är lika enkel som rak:
– Det finns alltid en jacka till dig! När går du med oss ut?

Stiftelsen nattvandring.nu är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för ett ökat vuxenengagemang samt för att stödja, främja och utveckla nattvandringen i hela landet. De lokala nattvandrargrupperna tecknar ett nätverksavtal genom vilket man då erhåller jackor, fleece, sommarvästar, ficklampor, första hjälpen kit, försäkring, trycksaker, kurser och studiecirklar med mera – allt utan kostnad!

Vad innebär det att nattvandra?
– Att bry sig
– Att vara synlig och tillgänglig
– Att kunna hjälpa
– Att vara ett stöd för ungdomarna
– Att skapa förtroende och trygghet

Vill du veta mer – kontakta stiftelsen nattvandring.nu:

info@nattvandring.nu
janne@nattvandring.nu

www.nattvandring.nu

Janne Lundholm
Verksamhetsansvarig
08-50 66 55 80

Share this post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *