Wackes har sedan företaget grundades för över trettio år sedan haft målsättningen att skapa produktsortiment som blir en del av människors liv och därigenom stärker varumärken. Hos Wackes arbetar cirka 40 experter med enorm erfarenhet arbetar runt om i världen på Wackes kontor i Borås, Lund, Stockholm, Oslo, LA, Hong Kong, Ningbo and Shanghai. Som företag är vi  certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 i Sverige för vårt kvalitets- och miljöarbete och medlemmar i UN Global Compact för företagande med respekt för människors rättigheter, miljöfrågor och arbete mot korruption.

Delägare i Prominate – globalt perspektiv, lokal service

För effektfulla produktmedia krävs idag ett helhetstänk och en förståelse för hela den globala marknaden och det omfattar allt från design, trender, hållbarhet, logistik och inköpskanaler oavsett marknad. 2017 blev Wackes ny delägare i det globala nätverket Prominate. Genom Prominate, ett joint venture företag med ett globalt fullservicekoncept för profilmedia, stärker Wackes sin position som Sveriges ledande leverantör. Med säte i London och ett sjuttiotal kontor världen över har Prominate möjlighet att koordinera inköp och därigenom ställa höga krav på leverantörer.

För våra kunder innebär delägarskapet att ni kan vara säkra på att guidelines för bl.a kvalitet och design efterlevs på alla marknader och i alla länder. Nätverket ger ett ovärderligt kunskapsutbyte och möjlighet till ett globalt perspektiv med lokal service. Läs mer på prominate.com

GDPR
Från och med 25:e maj 2018 kommer alla företag och organisationer inom EU behöva anpassa sig till den nya lagen om GDPR (General data protection regulation). Lagen reglerar hur privata personuppgifter lagras och används. Vi på Wackes har lång erfarenhet av att lagra och hantera kunders information. För oss är det viktigt att alla kunder känner sig trygga och väl omhändertagna när det gäller vår hantering av personuppgifter. Vi använder personuppgifter för att kunder på ett enkelt sätt ska kunna ta del av våra produkter och tjänster för att samarbetet ska leda till det bästa för kunden. Med god etik och klassisk ordning och reda kommer vi att fortsätta hantera personuppgifter med största diskretion. 
Läs mer i vår Policy för behandling av personuppgifter
.

timeline_pre_loader
1983

Företaget grundas

Wackes grundas i Borås av Staffan Pousette, Stefan Lydén, Christer Hellqvist och Lars-Olof Wackelin, samtliga med med bakgrund inom Sportjohan. 1986 ansluter  sig den forne NHL-ishockeyspelaren Stefan Persson som delägare i företaget.
1990

Etablering i Stockholm

Med  många avtalskunder med huvudkontor i Stockholm slår Wackes upp portarna för kontor på Sveavägen.
1999

Tidiga med webshop

Redan 1999 startade vi vår första webbshop och har sedan dess utvecklat smarta webblösningar åt våra kunder.

Kontor i Lund

Wackes köper upp nuvarande VD Thomas Davidssons bolag PTHZ och öppnar kontor i Lund.
2007

Inköpskontor i Kina

För att tillgodose kraven från våra kunder öppnar vi ett eget inköpskontor i Kina vilket ger oss en närhet till fabriker och möjlighet att vår egen personal följer tillverkningen.
2009

Vi växer...

Genom uppköp av metallföretaget Sporrongs promotiondel blir Wackes ännu större.
2010

ISO-certifiering

Vi riktar vår kundkrets mot större bolag och därmed  ställs högre krav på oss som leverantör. Vi ISO-certifieras enligt 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö)
2011

Säljkontor Atlanta

...och vi fortsätter att växa

Uppköp av Bang Promotion.
2013

Säljkontor Hong Kong

För att ytterligare bredda supporten till våra kunder på global basis öppnar vi säljkontor i både USA och Asien.

...och växa!

Uppköp av Stadium Promotion

Större lager

Med utökat lager i Borås erbjuder vi våra kunder ännu bättre logistiklösningar.
2016

Ny webshopslösning

Vi påbörjar arbetet med att byta ut alla våra webshopar till ny och ännu smartare och mer flexibel plattform.
2017

Delägare Prominate

Vi blir delägare i det internationella nätverket Prominate för att erbjuda våra kunder ett globalt perspektiv och möjlighet till lokal service.
2018

Vi intensifierar vår satsning på hållbarhet

För att säkra leverans av värdeskapande produktmedia med minsta möjliga miljöpåverkan rekryterar vår första hållbarhetsansvarig Elin Axelsson.