Pågen – unik succéprodukt som påminner om varumärket om och om igen

Mot vetskapen om att Pågen säljer mindre rostbröd under sommarhalvåret fick vi uppdraget att tänka till, designa och skapa en slagkraftig brand item till deras ”köp och få-sommarkampanj”. Kopplingen till varumärket, logotypens hjärta och Pågens budskap ”Bakar med kärlek” var ett självklart krav. Vilken nyttoprodukt skulle kunna kännas som en belöning för konsumenten och samtidigt diskret visa Pågens logotyp? En special tillverkad brödrost i rostfritt stål som rostar ett hjärta på brödskivan!

Resultatet? En uppmärksammad action marketing satsning som ledde till att Pågen fick ändra produktionen för att möta efterfrågan. Brödrosten blev en succé och Pågen sålde 135 000 bröd och gav bort cirka 7000 brödrostar.

För Wackes finns det glasklara skillnader mellan profil- och reklamprodukter i mängden och genomtänkta brand items. En brand item är en förlängning och spegling av ditt varumärke och ska tillföra nytta både till ditt företag och dina mottagare. Och rätt genomförda kan brand items bli precis det Pågens lyckades med – eftertraktade, relevanta och användbara vilket leder till en långsiktig marknadsföringseffekt som håller vad ditt varumärke lovar.

Läs gärna mer om Pågen och våra andra inspirerande case om kunder som aktivt jobbar med brand items som en del av deras marknadsföring.

 

Share this post