Swedbank satsar på konceptuell och kreativ kontorsdetalj

Med rätt kompetens, kreativitet och höga krav på tillverkning har Wackes tillsammans med samarbetspartners skapat en ny del i Swedbanks kontorskoncept. Ett identitetsbärande ekollon som ska pryda bankens kontor över hela Sverige. Det var Brand Union, Swedbanks designbyrå, som gav Wackes i uppdrag att projektleda och koppla ihop rätt kompetens för att genomföra uppdraget att skapa en symbolisk detalj möjlig att serietillverka.

Wackes som med lång kundrelation med Swedbank har utöver den övergripande projektledningen säkerställt att Swedbanks kravspecifikation uppfyllts och produkten är svensktillverkad.

Med stor hänsyn till såväl kvalitet, miljö och önskan om serietillverkning skapades ett ekollon av två vakumformatde halvor som lackeras för hand i ekollonets gröna färg. I tätt samarbete med Brand Union och Runius Design har vakuumformning, sammanfogning och lackering utförts strax utanför Stockholm och metalldelarna är framtagna i Västervik.

Ekollonet lagerhålls av Wackes och under hösten kan det beställas och levereras till Swedbanks kontor runt om i Sverige.

Fotograf/Källa: Fotograf Paul Lindqvist

Share this post