Tjäna extra pengar på ditt varumärke genom att nå ut till dina fans

Vad skulle du säga om du fick veta att du kan öka din försäljning genom att marknadsföra ditt företag och samtidigt uppfylla en målgrupps önskemål? Du har varumärket. Du har kunderna. Allt du behöver är att tänka till ordentligt om vad de skulle vilja köpa. Om du tillhandahåller anpassade produkter som känns rätt för dem så kan du nå kunder utöver dina anställda – personer som beundrar ditt företag får en chans att bli del av varumärket.

Om du har starka företagsvärderingar som genljuder väl hos folk kommer de vilja leva ditt varumärke. Och om du lyckas ta fram bra produkter kan du lyfta din verksamhet till en ny nivå. Nyckeln är att ta reda på vad kunderna använder och vill ha. Det är avgörande att alla dina produkter har en relevant känsla som är anpassad till din målgrupp, deras behov, intressen och preferenser.

Svenska Scaniagruppen har gjort denna idé till en framgångssaga. Scania, med försäljnings- och tjänsteorganisationer i över 100 länder, är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter och av industri- och marinmotorer. Scaniaförare och fans är mycket kräsna. Allt måste reflektera lastbilarnas kvalitet och leva upp till förväntningarna och levereras i tid. Scanias sortiment täcker allt från solglasögon till T-shirts och skinnjackor och alla visar de den berömda gripen eller ordet Scania. Produkterna har visat sig vara mycket populära på en global marknad, helt enkelt för att Scania är i fas med målgruppernas behov.

Vad skulle du vilja att dina fans köpte av dig?

Share this post