Rådgivning och sortiment
– ett helhetsgrepp för profilprodukter som stärker ditt varumärke

Vad är värt att satsa på? Vad ger mest effekt och när? Vem vill ni nå och vad vill ni kommunicera? Att bygga upp rätt sortiment av profilprodukter kräver kompetens och förståelse för att ge den effekt ni förväntar er. Sortimentet ska spegla varumärket och vara relevant för mottagarna. Vi skräddarsyr team med rätt kompetens som ger den vägledning och guidning som krävs. En personlig kontaktperson finns alltid tillgänglig för att ge er all hjälp ni behöver. Detta är vad du får, steg-för-steg, genom vår rådgivande försäljning.

Direktinköp – när ni vet vad ni vill ha

Hos oss har ni även möjlighet att hitta bästa tänkbara produkter till bästa tänkbara pris. Vi har inköpskanaler för kontorsmaterial, gåvor, julklappar och sommarpresenter åt samarbetspartners, kunder och medarbetare och dessutom allt för events, mässor och konferenser. Direktförsäljning genom oss ger er tillgång både till större kvantiteter och mindre antal från etablerade varumärken. Förutom smidig volymhantering av standardsortiment kan ni alltid skräddarsy och utveckla specialkollektioner.

Uppstart

Vi startar projektet med att grundligt gå igenom mål och förväntningar.

Team

Beroende på projektets storlek sätter projektledaren ihop ett skräddarsytt team av personer med nödvändig kompetens.

Presentation

När respektive person gjort sitt jobb internt hos Wackes presenterar vi ett upplägg och förslag på produkter och kringtjänster vi anser passar ditt projekt.

Produktion

När vi fått klartecken att påbörja arbetet med att producera produkter sätter vi bollen i rullning och kontaktar berörda fabriker och leverantörer. Du får löpande information om processens gång.

Kontroll

Tillverkar vi produkter utanför EU kontrolleras produkterna så alla lagar och regler följs. Med egen personal på plats i bland annat Kina kan vi göra kontroller direkt i fabrikerna.

Frakt

Vi jämför alltid fraktalternativ utifrån miljöpåverkan. Frakter med båt från Asien är att föredra, men tar så klart lite längre tid.

Leverans

Du har möjlighet att välja mellan direktleverans, lager för avropning eller försäljning genom webshop.

Avstämning ROI

Genom utvärdering kontrollerar vi att du fått önskad effekt av din satsning på brand items.

Lyckat projekt!

Målet är nått när du har fått produkter som håller vad som utlovats och där marknadsföringseffekten är i linje med dina förväntningar.

Skiss, original, design och sortiment
– från första idé till färdig produkt

Sortiment

Marknadsföringseffekt uppstår när sortimentet speglar ditt varumärke och känns relevant din kund. Det kräver en tydlig och genomarbetad process. Hos oss genomgår varje produktförslag en rad filter för att möta de kriterier som är unika för varje företag. Era profilprodukter ska kännas igen på alla marknader och hos alla mottagare, oavsett om ni är en lokal aktör eller globalt företag.

Design

Genom funktion, form och design blir profilprodukter en del av mottagarens vardag och som skänker både glädje och funktion. Att tolka era behov och gå igenom allt från den visuella identiteten till kärnvärden, målgrupper och varumärkeslöfte utgör grunden. Med svaren landar vi i produktlösningar där form, funktion och material är väl genomtänkta.

Inköp

Våra internationella inköpskontor garanterar närhet till leverantörer och möjlighet till kvalitets- och produktionskontroll. Från sourcing och materialval till val av fabrik och transportsätt och slutligen beställning och leverans ger vi dig möjlighet till full kontroll på alla inköp. Vår närvaro gör det möjlig att påverka direkt på plats vilket sparar både tid och pengar för dig som kund, oss som leverantör och fabriken som producerar.

Skiss och original

Ditt företags värdegrund, visuella identitet och guidelines utgör grunden för produktsortimentet. Att steg för steg omvandla idéer till verklighet säkrar att slutresultatet uppfyller era förväntningar. Vi producerar skisser, skapar presentationer och utarbetar färdigt underlag åt tryckare, fabrik eller leverantör och säkerställer att allt följer era grafiska guidelines.

Support, logistik och webbshop
– var, när och hur du vill

Support

Vi erbjuder support under kontorstid på tre kontinenter och en tillgänglighet som garanterar trygga samarbeten. För kundspecifika frågor har vi alltid dedikerad personal som är väl insatta i dig som kund och i pågående projekt. Fördelarna med att vara en global aktör är många. Med vår geografiska placering i Sverige och internationellt har vi dessutom nära till såväl lager, distribution och produktion.

Logistik

Vi är alltid redo att stötta dig med beställningar och snabba leveranser, oavsett om det är enkla försändelser eller komplexa globala utskick. Dessutom kan vi lagerhålla produkter för avropning i takt med efterfrågan. Säkra slutleveranser garanteras genom geografisk täckning med lager i Borås för Sverige och Europa samt lager i Shanghai och Atlanta för övriga världen.I direkt anslutning till våra lager erbjuder vi genom sömnadskompetens även specialanpassningar.

Webbshop

Vi har utvecklat smarta webblösningar sedan vår första webshop 1999. Idag erbjuder vi en av marknadens mest använda och funktionskraftiga lösning. Genom en smart och flexibel plattform kan vi förbättra upplevelsen och anpassa den efter era behov så att ert flöde blir exakt som ni önskar.


För mer information eller förfrågningar kontakta Thomas Davidsson på +46 (0)708 – 99 85 11 eller maila till info@wackes.com

  • Huvudlager

    Huvudlager i Borås för leveranser i Europa.

  • Lager i Amerika

    Lager i Atlanta för leveranser i Syd- och Nordamerika.

  • Lager i Asien

    Lager för leverans i Asien samt Australien.