Wackes prisbelönta Folksam-hjälm

2008 fyllde Folksam, ett av Sveriges största försäkringsbolag, 100 år. Som en del av firandet ville de få fram till allmänheten att Folksam är nummer ett inom trafikforskning och aktivt arbete gällande trafiksäkerhetsfrågor.

Som en pålitlig leverantör av Brand Items fick Wackes uppdraget att komma på en kreativ lösning som visade Folksam på ett pålitligt och positivt sätt.

Idé:
Producera och dela ut 50 000 cykelhjälmar i hela landet

Målgrupp:
Vuxna cyklister – att belysa säkerhet och sårbarhet

Resultat:
• Folksam nådde 231 % av det totala målet för antalet mediafunktioner
• Folksam nådde 390 % av målet för annonseringsvärde
• Kampanjen nådde totalt 9 miljoner läsare
• Kampanjen skapade en enorm känsla av styrka och stolthet internt

“Hela kampanjen var genomgående trovärdig! Alla på Folksam samlades runt detta positiva fenomen. Samarbetet fungerade väldigt bra, både lokalt och centralt, och vi behövde aldrig oroa oss för produkten. Vi kunde följa processen via portalen SAG Design, så vi visste att deadlines möttes och att vi skulle få den produkt vi väntade oss. Vi uppdaterades hela tiden via bilder, testrapporter och annan dokumentation.”
– Folksam, 2008

Årets Profil- och Promotionkampanj
Folksams hjälmkampanj belönades med Promotionbiet, branschens utmärkelse för marknadsföringsprodukter i Sverige, för årets Profil- och Promotionkampanj år 2008. På det sättet fick kampanjen ännu mer offentlig uppmärksamhet. En otroligt framgångsrik kampanj som också hjälpte cykelentusiaster i hela Sverige att cykla säkrare.

Motiveringen för den prisvinnande Folksam-hjälmen:
“Av en relativt enkel produkt har man i nära samarbete med kunden tagit fram en gåva som uppskattades av målgruppen och gav resultat över förväntan. Produkten har en perfekt koppling till kundens grundvärderingar och kärnverksamhet och uppfyller i allra högsta grad syftet.”

Läs mer om Promotionbiet 2008

Share this post