Priset för textil och kläder har kraftigt minskat de senaste årtionden. Men kostnaden är hög, både för människorna som jobbar med textil och för miljön som påverkar oss alla. Billiga kläder är ofta synonymt med osäkra och skadliga arbetsförhållanden och inte minst miljöpåfrestande material och tillverkningssätt. Oavsett affärsidé eller bransch är ett ansvarstagande för miljö och människor i förlängningen där vinsten hämtas hem.

Som helhetsleverantör av brand items är vår målsättning att skapa profilprodukter som speglar, stärker och kommunicerar varumärken på bästa sätt. För oss är bästa sätt lika med hållbara produkter som är till nytta för mottagaren, ger avkastning på investeringen och produceras med högt ansvarstagande.

Just därför är vi stolta över vårt samarbete med Neutral  i Köpenhamn, ett textilföretag som helt och hållet jobbar med 100% ekologisk och rättvisemärkt bomull. Nyligen besökte vi ett seminarium anordnat av Neutral och fick än större inblick i textilbranschens utmaningar men även de möjligheter som finns att välja rätt. Ett aktuellt bevis på det är Telias kampanj mot näthat “Hata hat”. I ett samarbete med Neutral skapade Wackes eftertraktade t-shirts som stärkt kampanjen och gett stor synlighet och spridning. Resultatet? Kommunikation på bästa sätt med brand items lika hållbara som kommunikationsidén.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *